"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 4. Dezember 2012

Jaj jaj jaj :)))

Szegény blogot igencsak hanyagoltam az utóbbi időben, és ahogy kinéz, ez karácsonyig sem lesz ez másképp....

Biztos velem van a baj, novemberben még nagy elhatározásaim és fogadalmaim voltak, hogy ebben az évben aztán tényleg mindennel időre elkészülök, nem hagyok semmit a végére és nem stresszelem be magam az utolsó pillanatban, próbálom nyugiban élvezni az adventi napokat, erre megint ott állok, ahol a part szakad, hogy itt van lassan mikulás, én pedig úszok mindennel, legfőképp a karácsonyi ajándékokkal. Pedig alig több, mint két hét és megyünk haza (juhééééjjjj :)))), de hogy addigra hogy leszek mindennel kész, még nem tudom :))

Mentségemre legyen mondva, hogy nem a lábamat lógattam az elmúlt hetekben, leginkább a fotózás az, amire most a legtöbb időm és energiám megy.

Azért hogy nyoma maradjon, címszavakban beszámolok pár dologról, mielőtt a  nagy forgatagban feledésbe merülne :)

Pár hete, mikor kezdett összeállni a fotós felszerelésem, úgy mint fények, hátterek, kellékek, a svájci magyar anyukák között körbekérdeztem, ki vállalkozna arra, hogy fotózzam a gyerekeket. Hamar kiderült, hogy St. Gallenben több olyan család is van, akik benne vannak a buliban, így aztán múlt hét végére megszerveztem egy fotózós maratont. Mivel gondoltuk, hogy összekötjük a kellemest a hasznossal és hogy valamennyit legalább együtt is legyünk, Gábor és Marcel is velem tartottak. Péntek délután indultunk, a hotel, amit foglaltunk, egy élményfürdő mellett volt, amit érkezés után rögtön le is teszteltünk :) Marcel persze teljesen fel volt dobva, kis vizicsibém, mióta úszni tanul, még bátrabban és merészebben pancsol, úszik víz alatt, csúszdázik, élmény nézni :)))

Szombaton aztán nekem munka volt, három családhoz mentem fotózni, addig a fiúk megint belevetették magukat a pancsolóba és eldagonyáztak egész nap :) A fotózások szuperek voltak, nagyon élveztem, ami egy kicsit negatívum volt, az a sok cipekedés, a díszletek, hátterek háromszori össze- és szétszedése, úgyhogy azt hiszem, hosszú távon inkább a stúdió megoldás marad, mint helyszínre menni. De nagy élmény volt és azt hiszem, elég jó fotók is születtek :))) Legalább is minden család nagyon elégedett volt a végeredménnyel :)) én meg estére hulla, hát igen, egyszerűnek hangzik, de igencsak kemény munka a (gyerek)fotózás :)

Vasárnap hazafelé még útba ejtettünk egy családot, amig én fotóztam, addig a fiúk a zürichi reptérre mentek repülőket nézni, úgyhogy mindenkinek jutott valami a hétvégéből. Mondjuk az éjszakák felejtősek voltak, Marcel mostanában hajnal előtt kel, ráadásul mind a hárman küzdöttünk megfázással, náthával, úgyhogy összességében nem volt egy túl pihentető, viszont annál inkább tanulságos és intenzív hétvége.

Pár kedvenc fotó :)

A mostani hétvégén Ildiék voltak nálunk, szombaton Brienzbe mentünk megnézni a karácsonyi vásárt, tavaly anyukámékkal voltunk ott, akkor is megfogott a hangulata és idén sem csalódtunk. Bár hidegebb volt, mint tavaly, de a díszítések, kis fa bódék, az áruk, a forralt bor, a sült gesztenye, mind olyan volt, mint egy évvel ezelőtt :)) Este aztán az elmaradhatatlan fondue-vacsora közben megváltottuk a világot, már mindenkire rá fért ez a kis baráti beszélgetés :)

A héten még két másik barátnőm gyerkőceit is fotóztam, egyre jobban élvezem, csak lenne már készen a honlap, hogy tudjam feltölteni a fotókat.

Közben persze rohannak a hétköznapok, Gábort alig látjuk, annyit dolgozik, azért próbálunk hangolódni az ünnepekre, Mikulásos dalokat, verseket tanulunk, sokat mesélünk, szép zenéket hallgatunk és nem maradhatott el az adventi gyertyagyújtás sem. Marcel nagyon készül, várja a karácsonyt, versenyt csillog a kis szeme a fényekkel, azt hiszem, egyre jobban átérzi, átéli a hangulatot, nekünk pedig öröm látni és öröm megosztani és vele együtt átélni ezt az időszakot. Most tényleg úgy érzem, nem az ajándékok a fontosak, hanem hogy lelassuljunk, egymásra figyeljünk, együtt legyünk és átadjuk magunkat az adventi hangulatnak.

Kommentare:

muzsi hat gesagt…

nahát, de ismerős gyerekek :) hozzánk s jöhetsz fotózni :))) winterthurba, mit szólsz?

muzsi hat gesagt…

bocsi, még egy, mert elfelejtettem követést beállítani.