"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 12. Februar 2013

Lovagvár lovagok nélkül

Marcelnek a hétfő a nem-ovis napja, ami egyrészről jó, mert ki tudja pihenni a hétvégét, másrészről ez a harmadik itthon töltött nap, amikor sokszor már nehéz kitalálni, mit is csináljunk, mivel töltsük el értelmesen az időt, különösen most, hogy kicsit benáthásodott, nem volt százas, így kivinni nem akartam a hidegbe, viszont bent nyüszi volt és semmi nem volt jó.

Ezért kitaláltam, hogy csináljuk meg a guriga-várat, amit már régóta terveztünk, csak a megvalósítás váratott még magára. A neten kerestünk pár mintát, Marcel kiválasztott egyet, aztán összeszedtük a hozzávalókat és már kezdhettük is.

Kellett hozzá 2 különböző nagyságú (cipős)doboz, egy tejesdoboz (persze tej nélkül :)), több wc-papír és konyhapapírguriga, csomagolópapír és különböző díszítő eszközök.


Mivel a dobozok lefestése és száradása túl sok időbe (és festékbe) került volna, így gondoltam, becsomagoljuk őket. Szerencsére karácsonyról még maradt egy valag kötegnyi csomagolópapír, így szép arany színbe öltöztettük a vár egyes részeit.

Közben Marcel kért egy kis dobozt, nem tudtam, mit akar vele, figyeltem, ahogy beletett egy kis vonatot, meg pár apróságot, aztán kérte, hogy csomagoljam be szépen, utána nagy gonddal ráírta a kis kusza betüivel, hogy "APA" és alig várta az estét, mikor Gábor hazajött, az volt az első, hogy szalad, adta át neki a "csomagot" és olyan kis büszke volt :)) Nekem meg melegség öntötte el a szívemet, mert tényleg olyan jó dolog adni, örömet okozni és örült a lelkem, hogy már Marcel is átérzi az ajándékozás, másnak örömet szerzés élményét :)))

No de visszatérve a várhoz :) Szóval miután a dobozokat becsomagoltuk, egymáshoz ragasztottuk őket. Utólag nézve okosabb (és egyszerűbb) lett volna az ajtót, ablakokat addig rárajzolni, amig nem voltak összeragasztva, de annyira előre nem gondolkodtam :)) Aztán a gurigákat bevontuk színes papírral (bár itt a festés tényleg jobb lett volna, de addigra Marcel kicsit elvesztette az érdeklődését a vár-projekt iránt, úgyhogy inkább gyorsabban be akartam fejezni :). A színes gurigák tetejét bástya-szerűen bevagdostam és üggyel-bajjal hozzáragasztottam a dobozokhoz. A legmagasabb torony tetejére kúp-tető került, rá (Marcel kívánságára) a magyar zászló :) Az alsó, legnagyobb dobozt nem vontuk be teljesen, az egyik oldala szabadon maradt, hogy be is tudjanak menni a lovagok (autók, vonatok :)))

Kíváncsi voltam, hogy Marcel fog-e vele játszani, eddig a lovagos-váras-kardozós-királyos-sárkányos korszak teljesen kimaradt nála. Hát nem csalódtam :))) Játszott vele, pár perc múlva már elkezdte köré, hozzá építeni a síneket, autópályát és hamarosan csodás vasúthálózat vette körül a várat, aminek spongyabob lett a kapitánya, mert lovagot Marcel nem akart, viszont azért lett egy sárkány is, aki védelmez, ha kell :))


Mivel ma reggel még mindig nem volt teljesen jól, így inkább itthon tartottam, délutánra viszont kisördög lett, így meggyógyultnak nyilvánítottam és sétáltunk egy jó nagyot a havas tóparton, hóesésben. Máskor februárban már unni szoktam a telet és elegem van a hidegből, aki egy kicsit is ismer, tudja, hogy mennyire utálok fázni és mennyire a nyarat szeretem, de talán mivel látom, Marcel milyen lelkes a hótól, így pont elgondolkodtam azon, mennyire is szeretem MOST ezt az időt, a puha havat, a szép fehér tájakat, havas fákat (na jó, ha mondjuk nem lenne hideg, még jobban szeretném :)). Na jó, azt is tudom, hogy előnyben vagyok, mert azért a hegyekben mennyivel szebb a havas-tél, mint egy városi lucsok :))) Persze, várom a tavaszt, de nem vagyok elégedetlen azzal, ami most van (megváltoztatni úgy sem tudom), inkább próbálom kiélvezni a szépségét :))

Kommentare:

Dominika hat gesagt…

Nagyon jó lett a lovagvár!!! Marcel teljesen lenyűgöz a sínekkel, vonatokkal.

Anonym hat gesagt…

I have been browsing online more than three hours today,
yet I never discovered any attention-grabbing article like yours.
It's beautiful worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made excellent content as you probably did, the web will probably be much more useful than ever before.

Here is my blog: same day payday loan

Erika hat gesagt…

Köszönöm szépen a meghívót!

puszi,

Qualy-Eri

Gree hat gesagt…

KÖszi a meghívót. Akkor most le kell vegyelek a blogom oldaláról?
Majd titkosan követlek;)

Tündérke hat gesagt…

Remekül sikerült a vár! :-)