"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Sonntag, 31. März 2013

Egy hét képekben...

Hát hosszabb beszámolóra megint nem jutott idő, azért legalább képekkel dokumentálom az elmúlt napok történéseit :)))

Szóval múlt hétvégén megünnepeltük Gábor 40. szülinapját :) Jó hangulat volt, itt voltak Ildiék, a vasárnapi ünnepi ebédet végül szombat estére tettük át, eredetileg a fiúk steak-et szerettek volna enni, van is a közelben pár steakhouse, de szombat estére már nem kaptunk szabad asztalt. A gyerekek lefektetése után kezdtük magunkat igazán jól érezni, Ildivel végre tudtunk egy nagyon dumálni, a fiúk pedig xbox-ban mérték össze erejüket, hát rég nevettünk ennyit, mint mikor nagy vehemenciával "síeltek" lefelé a hegyekről :)) Néhány menetre mi is beálltunk és bizony a röhögő izmainkon kívül sok más izmunkat is éreztük másnap :)))

 
Vasárnap délelőtt volt a köszöntés, Gábor egy negyveneshez méltó, nagyon szép (perszesvájci) órát kapott :)) A torta most nem volt a legjobb választás, túl édes és túl vajkrémes volt, szerintem nem érdemes mással próbálkozni, a schoggi-moussse-nál nincs jobb :))) Ebédre raclette-eztünk, az mindig nagyon finom és a háziasszony szempontjából különösen kedvező, hisz mindenki magának süti meg a kajáját, nincs vele sok előkészület és mindenki olyat eszik, amit és ahogy szereti :))


 
A héten elkezdtünk készülődni húsvétra, ágakat díszítettünk, üvegmatricákat ragasztgattunk és megcsináltuk  a tappancs-családunk újabb tagjait, a nyuszikat :)
 

Közben egyetlen egyszer, pár órára kisütött a nap is, csodálkoztam is, mitől lett hirtelen olyan világos a szobában :))))


Nagypénteken tojást festettünk és kalácsot sütöttünk, Marcel mind a kettőben nagyon szorgosan és nagy élvezettel segédkezett :))
 Az eredményre igazán büszkék voltunk, ráadásul nem csak szép, hanem finom is lett minden :))))


Amennyire színes volt már a lakás, annyira szürke és esős kint a világ :(( De persze levegőzni kellett, Marcelnek is hiányzott a mozgás, így nem volt más választás, mint nekiindulni a szakadó esőben a nagyvilágnak...

Én a hátam közepére sem kívántam az egész kint létet, viszont megint rájöttem, mennyire irígyésreméltó dolog is gyereknek lenni... nem kell azon siránkozni és nyavalyogni, hogy miért is esik a havasesö és miért is van 2 fok húsvétkor, csak fel kell öltözni és lehet rohangálni az esöben és végigugrálni az összes pocsolyát :)) Mondjuk én sok örömet nem találtam abban, hogy gumicsizma és esönadrág híján szarrá ázva és szétfagyva értem haza, viszont felidézve azt, hogy Marcel mennyire élvezte, már nem is tünt annyira rettenetesnek az a másfél óra odakint :)

 
Nagyszombaton sem volt nagyobb szerencsénk az idővel, úgy szakadt az eső, mint ha dézsából öntötték volna, amihet csipős hideg is párosult, hát sok pozitívumot már nem láttam benne.... Marcelnek viszont mindegy, honnan jön a víz, alulról vagy/és felülről, és mindegy, milyen hideg, csak víz legyen :))) A közeli játszótérre mentünk, ahol van egy kis tó, patak, cölöpök, gondoltam, ha már egyszer lúd, legyen kövér :)))Csak hogy "élőben" is lássátok, milyen volt :)))) A lényeg, hogy élvezte :))) Mondjuk a vizes csúszdán csúszás annyira vicces volt, akkor azért elég rendesen átázott, az esőcuccok ellenére is :))) (a havasak pedig ma készültek, kicsit lejjebb írok róla :))))


Este pedig egy nagyon szépen megterített asztalhoz ültünk le vacsorázni. Marcel olyan aranyosan segített teríteni, azért ő is érezte-látta, hogy ez nem egy sima vacsora, beszélgettünk is az ünnepről és melengette a szívemet, ahogy ő is készülődött, ahogy éreztem, hogy egyre többet tudunk átadni neki ebből a hangulatból és arra gondoltam, hogy milyen jó is lenne, ha felnőtt korában ő is megtartaná ezeket a szokásokat és örömmel emlékezne vissza a közös ünnepekre :)) A család nagyon hiányzott, nem is tudom mióta ez az első olyan húsvét, hogy nem vagyunk otthon.....:(
 
 
 
Az éjszakánk felejtős volt, Marcel 11kor aludt el, 2szer ébredt éjszaka (pedig mostanában nem szokott), hajnali 6kor pedig totálisan megzavarodva ébresztett minket, hogy akkor tulajdonképpen most hány óra is van, mert a lakásban az órák egyik fele 6, a másik hetet mutat... :))) hát igen, megvan a hátránya is, ha egy kis matekzsenivel lakik együtt az ember :)))) Mindenesetre nekem naggggyon fájt a felkelés, ezt az óra-előreállítást mindig sokkal nehezebben viselem...

Mivel az idő továbbra is felejtős volt, gondoltuk, hogy ha már egyszer hideg, akkor legyen legalább szép és elindultunk a hegyekbe... (bár majdnem minden porcikánk tiltakozott az ellen, hogy megint overalt, sínadrágot, síkabátot, sapkát, kesztyűt és csizmát kell venni, de gondoltuk, talán a hó még mindig szebb, mint a szürke eső.....:)
Vonattal mentünk, mivel az autón már nyárigumi van és nem mertünk kockáztatni....

Jól is tettük, mert Kanderstegben legalább 10 cm friss hó volt, ráesve a több méteres  régi, de még elolvadni nem tudó, megfagyott hóra...Az erdő széli kedvenc játszóterünket céloztuk meg, hihetetlen volt ekkora hóban sétálni, de szerencsére kicsit kisütött a nap, így legalább nem volt olyan dermesztő hideg... a kutyaszán versenykor voltunk ott utoljára, februárban, akkor nem volt ekkora hó....

Persze a mi kicsi fiunkat ez sem zavarta, sőőőőőt.... Imádta a havat, hempergett, csúszkált, hógolyóztunk, havat túrtunk, hónyuszit és hóembert építettünk :)) És ha kikapcsoltuk azt, hogy most tulajdonképpen húsvét van, a tavasz ünnepe, amikor is virágzó fákat, bokrokat kellene látni és egy szál pólóban/pulcsiban rohangászni, akkor még szép is volt :))

Csak összehasonlításnak, 2012-2013 húsvétja......Hát mit ne mondjak, én inkább a tavalyira szavazok :))))

 
Így teltek a napjaink mostanában, aki végig bírta olvasni, annak jár egy virtuális csokitojás :)))))
 
Boldog Húsvétot Nektek!! :))

Kommentare:

Gree hat gesagt…

Végig olvastam. Jó kis élménybeszámoló kerekedett...:)
A raclettezésről készülhetne egy külön bejegyzés ;), sütőnk van,mert kaptunk........
Köszi a virtuális tojást, az pont belefér a diétámba, az igaziakat pedig most dugdostam el a lakásban,h holnap legyen mit keresgélni.

Kellemes húsvétot!
Gree

Dominika hat gesagt…

A fán a hónyuszi nagyon jó!!!
Meg a többi kép is. MI is racletteztünk egyszer vendégségben, nagyon élveztük. A kalácsaitok pedig nagyon jól néznek ki!
A tavalyi képbe beleborzongtam... :-)) Bár nálunk végre már süt a nap, de holnapra újabb esőt mondanak.