"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Donnerstag, 16. Mai 2013

Gyereknapok I. - Útvesztőben :)

Múlt csütörtökön munkaszüneti nap volt és mivel Gábor tudott péntekre és hétfőre is szabit kivenni, így végre 5 napunk volt együtt :)) A pihenés mellett mindenképp szerettünk volna egy kicsit kimozdulni is, viszont sokat utazni nem, mert abból Gábornak augusztus óta kijut rendesen. Nézegettem az időjárás előrejelzést, nem volt túl rózsás a helyzet, legalább Olaszországig kellett volna menni napért és melegért, de az min. 5-6 óra autózás lett volna. Így maradt a Genfi-tó, bár minél jobban közeledett a hétvége, annál borúsabb és hidegebb időt jósoltak. És mivel mind a három napra kinti programot terveztem, a végén már csak azon imádkoztam, hogy az eső ne essen...

Eredetileg Ildiékkel mentünk volna, egy hotelben foglaltunk szállást Montreux-ben és nagyon vártuk, hogy találkozzunk, de csütörtökön Petrát meglátogatták a bárányok, himlő formájában, így sajnos nekik le kellett mondani a hétvégét.

Szombat reggel indultunk, aznapi úticélunk a Montreux-től 30 km-re fekvő Evionnaz városkában lévő labirintus park volt, ami a világ legnagyobb természetes labirintusa!!! Marcel teljesen fel volt villanyozva, imádja a labirintusokat, de igaziban még nem volt, így érthető módon izgatott volt.


Ahogy közeledtünk a parkhoz, úgy lett egyre rosszabb idő, Montreux-nál már szakadt az eső és koromfekete felhők takarták el a hegyeket.


Kezdtünk elkeseredni, nem hittük volna, hogy ebből lesz még olyan idő, hogy egyáltalán ki tudjunk szállni az autóból... De valami csoda folytán ahogy haladtunk dél felé a völgyben, elállt az eső és bár jeges hideg szél fújt, ez nem szegte a kedvünket. Viszont volt egy nagy előnye, hogy ennyire barátságtalan idő volt, szinte senki nem volt akkor még a parkban, pedig hétvége és délidő volt, így a parkolóhely-kereséssel sem kellett bajlódni :)))

A park maga hatalmas, közepén a tuja-labirintus, ami több, mint 3 km hosszan kanyarog keresztül-kasul, kincseket rejtve magában. A belépő svájci viszonylatban elmegy és gyerekeknek 5 év alatt nem kell fizetni, úgyhogy még épp jókor voltunk ott:))) A kasszánál kap mindenki egy kis lapot, amin rajta van az a tíz dolog, amit meg kell találni és le kell pecsételni a labirintusban. És már indulhat is a keresés-rohangálás :))) Marcel persze kezdettől fogva nagyon élvezte, ő vezetett minket, néha úgy eltűnt, hogy alig értük utol és minden egyes kincsnél nagy üdvrivalgásba kezdett. Hogy érdekesebb legyen, volt, hogy függőhídon, drótkötélpályán, falon átmászva, alagúton, pallókon lépkedve lehetett csak tovább menni, tényleg jól megtervezték az egészet. Szerencsére több kijárata is volt a parknak, különben lehet, hogy még most is ott bolyonganánk :))) nem tudom, hány km-t mentünk, de lejártuk a lábunkat rendesen :))) 9 ládikót elég könnyen megtaláltunk, az utolsónak többször is nekifutottunk, míg végre odajutottunk hozzá, persze volt nagy öröm, hogy megvan az összes :)))

 
A labirintuson kívül rengeteg más attrakció is van, a legnagyobb egy 30 méter magas csúszda-torony, ahonnan függőlegesen és szuper kanyargósan indulnak lefelé a csúszdák. Az elején nem voltam biztos benne, hogy kell-e ez nekünk, de Marcel mindenképp ki akarta próbálni, Gábornak pedig tériszonya van, így maradtam én :)) Rengeteg csigalépcső vezet a torony tetejébe, ott fent pedig úgy fújt a szél, hogy majd levitte a fejünket.... de szép volt a kilátás :))) A csúszdákon zsákban lehet lecsúszni, elég viccesen néztünk ki, ahogy magunkra huzigáltuk a régi zsákokat :))) Aztán hajrá :)))) Végül nem is volt annyira vészes, mint ahogy kinézett, inkább vicces, persze eltekintve a sok lépcsőmászástól, mert mondanom sem kell, nem csak egyszer csúsztunk le :))


 
Addigra az idő is összeszedte magát, néha még a nap is kisütött, szóval szerencsénk volt, megúsztuk eső nélkül :) A parkban van még egyébként egy kisebb gyerekeknek való rész, csúszdákkal, mászókkal, mindenféle egyensúlyozó játékokkal, vannak ugrálóvárak, trampulinok, lehet minigolfozni, mókuskerekezni, mindenféle bicókkal tekerni és van egy nagy fedett terem, ahol több, mint 50 féle golyós játékot lehet kipróbálni. Tényleg nagyon sokat nyújt a park, simán el lehet tölteni ott egy egész napot!! Érdemes viszont kaját vinni, nagyon sok piknik asztal van az egész parkban, mert bár van egy kis étterem, de nagyon nagyon drága.


 
Akkor kezdett el esni az eső, mikor beszálltunk az autóba, jól elfáradtunk, de nagy élmény volt mindhármónknak :)))

Montreux-ben foglaltam hotelt, a tóparton, mire odaértünk, kisütött a nap, este sétáltunk még egy nagyot a sétányon, annyira szeretem az a várost, a hangulatát, a sok virágot, a pálmafákat, tényleg mintha nem is Svájcban lenne az ember :)))

Mindenesetre este senkit nem kellett ringatni :))))))

Folyt. köv. :))

Kommentare:

Dominika hat gesagt…

Ez valami fantasztikus, Orsi! A képek csodálatosak, a labirintus pedig nagyon tetszik, egész nap ellettem volna ott én is.

Gree hat gesagt…

Húúúúúúúúúú de klassz lehetett! Olyan lelkesen olvastam,hogy ha lehetne most elindulnék kipróbálni a parkot. Minden esetre jó ötletet adtál ismét....csak ne lenne tőlünk annyira messze.
Szép hetet és hétvégét nektek, várom a folytatást.
Gréta

Ferilka hat gesagt…

Azok a montreux-s naplementés képek gyönyörűek!! Még jobban sajnálom, hogy nem tudtunk ott lenni veletek...puszik

julcsi hat gesagt…

Gyönyörű helyeken jártok Orsim!♥
Soha nem tudok elég hálás lenni hogy még ha virtuálisan is de veletek tarthatok!!♥