"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Donnerstag, 30. Mai 2013

Gyereknapok III. - Happyland :)

Igencsak elmaradtam a montreux-i hétvége harmadik napjáról készült beszámolóval, a nagy tényfeltárás előtt most gyorsan pótolom :)

A labirintus és vonatos park után az utolsó napra egy vidámpark látogatást terveztünk be. Hétfő reggel ragyogó napsütésre ébredtünk, bár elég hideg volt, de itt már minden bónusznak számít, ha nem esik az eső :))Miután kichekkoltunk a hotelből, elindultunk dél felé, a Rhône völgyébe, hogy megcélozzuk a Siontól nem messze fekvő Happyland vidámparkot. A park úgy hirdeti magát, mint Svájc legnagyobb vidámparkja, hát amikor odaértünk, nem igazán tudtuk, hogy sírjunk-e vagy nevessünk ettől a kijelentéstől, mivel a látvány igencsak siralmas volt...

Aztán megállapodtunk abban, hogy biztos ez az egyetlen ilyen park itt Svájcban, tehát akkor lehet a legnagyobb is :))) Marcel persze már teljesen be volt zsongva, soha nem volt még vidámparkban és teljesen odavolt, hogy végre ülhet hullámvasúton, így nem volt szívünk visszafordulni.

A belépő még svájci viszonylatban is borsos, a három park közül itt fizettünk a legtöbbet, közel 80 frankot (3 év felett a gyerekeknek is kell belépő), azért ennyi pénzért más vidámparkban sokkal színvonalasabb attrakciók várják a látogatókat.....

A parkban rajtunk kívül két kis ovis csoport volt, persze egy hétfő délelőtt nem kifejezetten vidámparkos kirándulásokra való :) Ennek megvolt az előnye, hogy sehol nem kellett várnunk, inkább mindenhol ránk vártak, furcsak is volt, hogy csak mi miattunk indítottak el egy csomó dolgot :))

A park szerintem a 4-7 éves korosztálynak nagy élmény, mert tényleg olyan körhinták, pörgő-forgók, csúszdák és egyebek vannak, amikre többségben egyedül, de szülővel mindenképp fel tudnak ülni. Persze a legnagyobb attrakció Marcelnek a hullámvasút volt, rettentően élvezte, rengeteget mentünk vele. A "legveszélyesebb"´, már ha lehet ilyen mondani, az a vizi hullámvasút volt, vagyis nem tudom, pontosan hogy hívják magyarul, amikor egy farönk-szerü csónak felvisz egy nagy magasságba és onnan 18 métert zúdul alá, egyenesen a vízbe :) igaz, vettünk előtte kis esőkabátot, ami később kiderült, semmire sem volt elég, de szerencsére akkor már elég jól sütött a nap, így hamar megszáradtunk :)


Szerintem nem éri meg a pénzét, Marcelnek viszont mindenképp nagy élmény volt :)) Olyannyira, hogy mikor pár napja kérdeztem tőle, mit szeretne szülinapjára, azt mondta, hogy semmi mást, csak egy vidámparkba szeretne elmenni :))))) De az biztos, hogy nem ide...

1 Kommentar:

zsizzsik hat gesagt…

Legközelebb, ha Ausztriában jártok, akkor próbáljátok ki a Maerchenparkot Burgenlandban. Szintén az ovis-kisiskolás korosztály kedvence (köztük az én 2 lányomé is), kissé jobb körítéssel és nagyobb választékkal, mint ez a svájci.