"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 9. Juli 2013

Egész héten szülinap :))

Még kettőt kell aludni Marcel 5. szülinapjáig, de igazából szombat óta az ő hete van, kitüntetett figyelemmel (már amennyire ez egy dobozolás és költözés közben lehet), sok sok kedvességgel, aprósággal, kedvencekkel, nekem pedig sok sok nosztalgiával :)))

Szombaton, hogy azért valamennyit haladjunk a dobozokkal, megkapta előszülinapi ajándékát, egy vizezős-zsilipelős-hajós játékot, ami főnyereménynek bizonyult!! Közel 4 órán keresztül játszott vele kisebb megszakításokkal a teraszon és élőben is gyakorolta mindazt, amit előző héten a luzerni közlekedési múzeumban a zsilipelésről és hullám-kialakulásról meséltünk neki :)) Hogy a végén az egész terasz úszott, nem számított, a lényeg, hogy nagyon élvezte :))
 

Vasárnap Gáborral mentek el délután a strandra, addigra kicsit besokallt a dobozoktól és az ittholéttől :))) Bár a víz megint nagyon lehült, azért a sarazást, homokvár- és alagútépítést most is nagyon élvezte :))

Tegnap pedig egy kalandparkba mentünk, Interlaken mellett. Tavaly nyáron otthon többször is voltunk, nagyon tetszett Marcelnek és ügyes is volt, itt Svájcban viszont még valahogy nem jutottunk el, meg őszintén szólva sajnálom is rá a pénzt, a belépők 6-7szer annyiba kerülnek, mint Magyarországon. De mivel ez a szülinapi hete, így kinéztem, hol van a legközelebbi és nyitásra már ott is voltunk :)

Egy szép kis erdős részen van a park, Interlaken nyugati részén, közvetlenül a Heimwehfluh-ra felvezető fogaskerekű mellett (ahol bobozni is lehet, tehát ha valaki erre jár, érdemes a kettőt összekötni :))

8 pálya van összesen, ebből a Marcel korabeliek (vagyis inkább magasságúak) csak egyetlen pályán tudnak menni. (120 cm felett már nagyobb a "választék" :). Nem voltak sokan, így pár perc múlva Marcel már teljes harci díszben felszerelkezve figyelte az utasításokat, aztán indulhatott is a kaland :)) Nem volt túl hosszú a pálya, viszont volt a végén egy kötél-csúszda is, na az volt a kedvenc, számtalanszor lecsúszott ott Marcel. A többi részen is ügyesen ment, kattintgatta a karabínereket, egyensúlyozott, alagúton, farönkökön mászott és egy csomószor himbálózott, mintha leesett volna és élvezte, ahogy megtartja a kötél :)) 


3 órát voltunk ott, kis uzsi-szünettel, mondanom sem kell, hogy este nem kellett ringatni a gyermeket :)))) Felnőtteknek is szuper pályák vannak, tényleg nagyon magasan, több nehézségi szinten mennek a kötelek!! Egyetlen dolog zavart csak, hogy iszonyat sok bogár volt, nem az, amelyik csíp, hanem ami csak idegesíti az embert :)) De ettől eltekintve szuper kis délután volt :)

Az "ünnepi játékok" vasárnap estig folytatódnak :))))

Kommentare:

Bea hat gesagt…

Mi még nem voltunk ilyen igazi kalandparkban, de épp a múltkor gondoltam, hogy már biztos élveznék a fiúk.
Marcel nagyon ügyes, és már olyan nagyfiú:) További jó ünneplést, és dobozolást!
Bea

Tündérke hat gesagt…

Isten éltesse sokáig a nagyfiút, boldog szülinapot!!
Szuper az a zsilipes játék!
A kalndparkot az én nagylányom is szereti. A képeket elnézve csak azt furcsállottam, hogyhogy nem volt rajta sisak? Ahol eddig voltunk, mindenhol kötelező volt az is.

khase hat gesagt…

Bea, szerintem Máté már nagyon élvezné, Milán talán még kicsit kicsi hozzá, legtöbb helyen 4 éves kortól / 100 cm-töl vannak a pályák :) De mindenképp próbáljátok ki, Marcelnek nagyon bejön, különösen a karabíner-kattintgatás egyik kötélröl a másikra :)))) Hát igen, nagyfiú már, én is mindig a fotókon döbbenek rá, "élöben" valahogy nem tünik fel annyira :)))))

Tündérke, köszönjük a jókívánságokat!! Igen, az nekem is furcsa volt, hogy nem adtak sisakot, egyik helyen még extra meg is mutatta a pasi, hogyan menjen Marcel, hogy ne verje be a fejét, ami sisakkal nem lett volna gond... Otthon tényleg minden helyen adtak, itt úgy látszik, mások a biztonsági elöírások..