"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Freitag, 2. August 2013

Elkezdődött...

Tegnap este visszaértünk Thunba, anyukám és nagynéném is jöttek velünk, támasznak, segítségnek ebben a költözős-rakodós időszakban. Nehéz volt megint ott hagyni a Balatont, a nyarat, a vizet, a hajókat, a fürdést, a nagyszülőket, de most itt kell helyt állnunk, ez a nyár most másról szól.. De egy percig sem bánom, hogy ha csak egy hétre is, de haza tudtunk menni... (fotók majd lesznek még valamikor :))

Gábor közben átvette a kulcsokat, az új lakást gyönyörű szépen kitakarították, kifestették, ragyog benne minden :)
Ma már méricskéltünk, tervezgettünk, mit, hova, minek hol lenne a legjobb helye, mindezt úgy, hogy közben ki-ki pillantottunk a hatalmas havas hegyekre, zöld dombokra, a Thunerseere, árad a tájból a nyugalom, még ebben a zaklatott időben is. Marcel is nagyon izgatott, kicsit háborog a lelke, bár összességében pozitívan áll az egész költözéshez.

Három szomszéddal (az ötből) már megismerkedtünk, velünk egy szinten lakik egy 2 gyerekes, félig francia, félig svájci család, ahol a kislány Marcellel fog oviba járni. A teraszról köszöntünk át egymásnak, szívélyesek voltak, vidáman, kedvesen fogadtak. Alattunk egy idősebb német házaspár, szintén végtelenül kedves fogadtatással, mosolygással (és szép német beszéddel), legalul pedig egy fiatalabb sráccal, akivel rögtön közvetlenül elkezdtünk beszélgetni is. Annyira jól estek ezek a találkozások, az első benyomás nagyon nagyon pozitív volt. Tényleg lehet valami abban, hogy falun kedvesebbek, barátságosabbak és közvetlenebbek az emberek!!!
Lakik még a házban egy másik német és egy osztrák család :))) Úgyhogy teljesen nemzetközi a közösség :)))

A pincét már át is költöztettük, holnap jönnek barátok segíteni, a dobozokat és a kisebb, nem túl nehéz bútorokat szeretnénk átvinni, hétfőn pedig jön a költöztető cég a nagyobb cuccokért..... Izgiiiiiiiii nagyon :)))

De most még teljes a káosz, nem találunk semmit és olvadozunk a kánikulában (mert persze most itt is az van ám :)))), de egyelőre minden minden nagyon pozitív és minden a terv szerint halad :))))

Azért aki tud, küldjön egy kis energiát, szükségünk lesz rá :))))


ps. csak nagyon kicsiben...... azért még most sem hiszem el, hogy 3 évvel azután, hogy eljöttünk Bécsből, egy kis hegyi faluban fogok lakni :))))))

Kommentare:

Dominika hat gesagt…

Kis hegyi falu Svájcban... Mint a mesékben! :-)) Majd várom a képeket!

julcsi hat gesagt…

Sokat gondolok rátok és természetesen küldöm az energiákat!!♥