"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Sonntag, 8. September 2013

Heti egypercesek

Csak hogy ne legyek mindig hetekkel lemaradva a történésekkel, így gyorsan, kicsit távirati stílusban következik egy beszámoló a múlt hétről.

Arról, hogy mennyire gyönyörű idő volt, tiszta nyár, nem is, inkább kánikula, így minden délutánunkat kint, főleg vízparton töltöttük. Egyik kedvenc helyünk Steffisburgban van, ahol egy kis folyó, a Zulg belefolyik az Aareba. Van vízesés, vannak kavicsok, bokáig érő víz, lehet fürdeni, játszani és legkülönbözőbb formájú kavicsokat gyűjtögetni, nem is kell ennél több :))

 Aztán arról, hogy egyik délután a Thunerseehez mentünk, a hilterfingeni strandot próbáltuk ki és bár tényleg nagyon meleg volt, a vízbe sajnos már nem tudtunk belemenni, annyira hideg volt. Marcel azért próbálkozott, de ő is csak térdig jutott. A strand egyébként kicsi, családias, nem kell érte fizetni és van egy aprócska gyerekmedence, aminek a vize azért kicsit barátságosabb hőfokú volt. Azert a thuni strandot elég nehéz überelni, ott rengeteg medence, csúszda, játszótér, hatalmas füves terület és ami különösen jó, "belefutós" homokos part, tehát lehet homokvárakat, gátakat építeni. Mondjuk nyár-lezárónak ez sem volt rossz :)És még arról is, hogy Marcel nagyon sok mindenben egyre önállóbb, ha olyan kedve van, kis segítséggel egyedül megfőzi /süti a vacsoráját :)))


Kis gourmet, a tojásrántottába vaníliát is tett, nekünk elég bizarr volt, de megkóstolva elmondhatom, ennyire finomat még nem ettem :))) Nem lett tömény vanília-íze, viszont fenségesen harmonikus, olyan "selymes" lett, legközelebb magunknak is így csinálom :))

Azt sem felejtem ki, hogy egyik reggel Marcel kivételesen rágóval ment oviba, amit elfelejtett előtte kiköpni. Délben mikor jött haza, kérdeztem tőle, hogy kidobta-e a kukába. Hát azt nem, mert mikor rájött, hogy rágozik még, már a kreisban ültek (minden reggel ott kezdenek), erre drágám beletette a nadrágja zsebébe a rágót :D:D:D mondanom sem kell, hogy szépen összeragadt tőle a nacija :)) semmi baj, nadrág megy a fagyasztóba, egy nap múlva szépen ki tudtam kapargatni az egészet belőle :)) Azért megbeszéltük, hogy legközelebb inkább a kukába dobja :))))

Egyébként az ovit 4 hét után is szereti, egyedül még nem akar menni, de hazafelé már fele utat megteszi a kis barátaival :) Az oviban azért félénk még mindig, de itthon nagyon sokat mesél, lelkes, teszik neki nagyon, szereti az óvónénit és a legtöbb gyereket is :) És eddig még egyetlen reggel sem mondta, hogy nem akar menni :)) Szóval kezdek emiatt is megnyugodni, mert tényleg ez a legfontosabb, hogy Marcel jól érezze magát abban a közösségben is.

4 hét ovi után kicsit köhög, kicsit náthás, kicsit csipás a szeme, de ez még belefér. Ennél rosszabb ne legyen....

Arról is írok, hogy kedd este volt az iskola tornatermében és pályáján egy "Turnfest", meghívták az összes, tornászni, mozogni szerető kisgyereket, 3 évestől 6. osztályos korig, szülőkkel együtt. Minden korosztálynak van ugyanis hetente egyszer torna (más, mint az óvodás torna), az iskolai időn kívül és ezen a játékos délutánon mutatkoztak be a "torna-nénik" is. Marcelnek nem volt sok kedve jönni, a kedd az egyetlen hosszú napja, mikor 8-3ig van kindergartenben, nagyon lefárad mindig, de végül nem bántuk meg, hogy elmentünk. Minden gyerek kapott egy lapot, amin pecséteket kellett gyűjteni, összesen 8 különféle helyszín, feladat volt, akadályverseny, labdadobás, egyensúlyozás, falramászás és társai. Nagyon jó volt, tetszett Marcelnek, úgyhogy ha összejön, akkor kedden esténként oda fog majd menni. Szerda tenisz, csütörtök úszás, úgyhogy mozgásban nem lesz hiány :))) De kell is, gondolva a hosszú téli délutánokra, mikor is már 11.30kor itthon lesz az oviból...

Amiről nem szívesen, de írok, hogy a régi lakás házkezelősége tovább szemétkedik velünk, pénteken Gábor találkozott a pasival, kb. ugyanolyan bunkó volt, mint velem is és szinte biztos, hogy fizetnünk kell, a kérdés csak az, hogy mennyit.... annyira aljasok és utálatosak, komolyan, nem esett nehezemre eljönni abból a lakásból, de ezzel a viselkedéssel aztán meg is utáltam egy életre.... Jaj mennyivel jobb itt, kis otthon lesz lassan, nem hittem volna, hogy egy hónap után ennyire bele leszek szerelmesedve az új lakásba :)))

Persze péntek estére szokás és menetrend szerint megjött a rossz idő, hatalmas viharral, dörgéssel, széllel, villámlással és koromfekete felhőkkel.. Félelmetes, félelmetesen gyönyörű volt :)))

 

 
Leginkább most már az őszi szünetet várjuk, ami ha minden jól megy, nyáááári szünet lesz :))))) Még két hét :))))

Keine Kommentare: