"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Sonntag, 20. Oktober 2013

Dubai - 8. nap - SOK FOTÓ :))

Pénteken ismét egy pihenőnap következett, sok sok fürdéssel, tengerparttal, medencézéssel, fagyikkal és sok sok fotóval :))

Marcel nagy kedvence lett a partról vízbe és vízben bukfenc, nagyon belejött a végére :))


Persze azért egész nap nem bírtunk megmaradni a popónkon, miután szétáztattuk minden végtagunkat, elindultunk a városba, a Dubai Mall-ba, ahol bár már voltunk egyszer, de szerettünk volna még egy kicsit körbenézni, pár apróságot vásárolni és végre elejétől a végéig megnézni a Dubai Fontain vizijátékokat a Burj Khalifa előtt. 

Buta módon nem vittem magammal pulcsit, csak egy vékony felső volt rajtam, hat a Dubai Mallban  majdnem szétfagytam, az egész bevásárlóközpontban hatalmas ventillátorokból fújták a jeges levegőt, olyannyira, hogy már tényleg kellemetlen volt... Azért körbenéztünk, láttunk hatalmas vízeséseket, jégpályát, megnéztük az arany souk-ot és több más luxus-márka butikját és persze nem vettünk semmit :))) Persze az ilyen programokat jobb a pasik nélkül szervezni, bár Marcel legalább rohangált egy jót a hatalmas tereken :))  
6 óra felé kimentünk, mert tudtuk, hogy naplementekor indítják az első vizi játékot és ha az ember valamit látni is szeretne, akkor nem árt időben odafurakodni a korlát mellé :)

 
Teljesen véletlenül olyan helyre álltunk, ahonnan láttuk a felhőkarcolók között kibundikáló és lemenő napot, hihetetlen látvány volt, ahogy egy ilyen kulissza előtt arab zenére táncolt a víz!! Sajnos közben sikerült lefogni a kamera mikrofonját, így a zene nem túl jól hallatszik, de a látvány magáért beszél!!! Közben egyre lejjebb ment a nap, vörösre festve az égboltot, csodás volt!!


 

Dubai Fontain :)


Azt hiszem, már minden pozitív jelzőt leírtam, amivel szemléltetni tudom, milyen élményekben, látványokban volt részünk, tényleg csak lelkesedni tudok és bár túl nagy elvárásaim nem voltak (azon kívül, hogy legyen meleg és süssön a nap) és a bakancslistámon Dubai nem feltétlenül szerepelt, mint egy olyan hely, ahova mindenképp és minél előbb szeretnék eljutni, minden képzeletemet felülmúlta, sőt túlszárnyalta az, amit átéltünk!!!

1 Kommentar:

Móni hat gesagt…

ezek a naplementés képek (is) csodásak! :)