"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 5. November 2013

Október táviratban

Valahogy nagyon nem tudom most magam utolérni, mentségemre legyen azért mondva, hogy az a délelőtti 3 óra, amit Marcel oviban van, igazából semmire sem elég, főleg úgy nem, hogy minden nap fél 12-re már az ebédnek is készen kell(ene) lennie.... hiába, nem vagyok egy nagy konyhatündér, legalább is nem a mindennapi főzés terén, ráadásul úgy, hogy Marcel rettentő válogatós és alig van kaja, amit megeszik, mindig trükközni kell, hogy valami újat és egészségeset kitaláljak....Persze tudtam, hogy ez lesz, de néha nagyon lázadozok és ki tudok akadni ezen a rendszeren, ami mellett a nőknek dolgozni szinte lehetetlen... Na nem nyafogok többet, majd csak kialakítunk egy rendszert, alakulnak az ismeretségek, barátságok itt a faluban, de erről majd részletesen is írok, akárcsak Marcel ovijáról.

Úgyhogy most megint csak főleg képekkel jövök, hogy azért nyoma maradjon az októbernek, ne merüljön teljesen homályba, ha majd egyszer évek múlva visszanézzük a blogot :)

Dubaiból való hazaérkezésünk után (jajdejóisvoltott és milyenszívesenvisszaismennék.....) 2 nappal megérkezett Mami, akit már nagyon vártunk. Marcel nagyon nagyon örült neki, persze teljes volt az elkényeztetés és megosztatlan és folyamatos a nagyszülői figyelem :) Mivel azért Marcel is kifáradt Dubaiban, így nem nagyon akartuk rángatni, ki is volt éhezve ő is az itthonlétre, az itthoni játékra, a pihenésre. Azért kisebb sétákat tettünk, megmutattuk Maminak a sigriswil-i függőhidat és voltunk a hüneggi kastélyban is, aminek hatalmas csodaszép parkja van, a kastélyban pedig felvonó-kisvasút kiállítás, ami annyira tetszett Marcelnek, hogy kétszer is el kellett mennünk :))
Egyik nap pedig Grindelwaldba mentünk, ahol épp az évi rendes nagy vásárt tartották, volt ott minden, mint a bucsuban, kirakodás, eszem-iszom-dínom-dánom, sült gesztenye, körhinta, arcfestést és társai, mi pedig megtoldottuk még egy minigolffal is a napot :)


Alig ment el Mami, megérkezett hozzánk a tél, még ha csak átmenetileg is, de leesett az első hó!!! Mit ne mondjak, nem repestem az örömtől, két héttel azelőtt Dubaiban 40 fokban pihegtünk, túl nagy volt a kontraszt....Marcel persze boldog volt, ő imádja a havat így rögtön mennünk is kellett hógolyózni :))
Kicsit csalódott voltam, hogy mi lesz akkor így a szép őszi fotókkal, az őszi színekkel, de szerencsére a hó nem tartott sokáig és visszatért a szép idő.

 póklánc :))
 

 Közben Mami hazament, de hogy ne maradjunk sokat nagyszülők nélkül, megérkezett apukám. Vele most egy nagyobbat kirándultunk, Gstaadba, a Rellerli-re, ahol már többször voltunk, mert szuper a bob-pálya, lehet sétálni, szép a kilátás és finom a kaja :) Gyönyörű időt fogtunk ki, meleg volt, szinte nyár, szép nap volt. Közben Marcelnek elkezdődött az ovi és az úszás is, így kötöttebbek voltak a napjaink.Sajnos megfelelő műtermet még mindig nem találtam, ahol fotózni tudnék, így maradt egyelőte a kinti fotózás :)))) Először is rászálltam a bogarakra :)))

Aztán a falevelekre :))
És végül Marcelre és Áronra :))


Október utolsó napjára pedig a tökeink is elkészültek :))


Ezen kívül kirándultunk egyet, de annak külön posztot szentelek :))) Ja és még cirkuszban is voltunk, szuper élmény volt mindhármónknak, a Knie cirkusz előadását néztük meg, tényleg nagyon színvonalas produkció volt és Ildiék is meglátogattak bennünket végre az új lakásban, amit egy fonduezéssel avattunk fel :)) Szóval nem unatkoztunk októberben sem :)))))))

Kommentare:

kedveslany hat gesagt…

Kedves Orsi! Szuper volt most is az élménybeszámolód és csodásak a képeid.lyen esemény és élménydús novembert kívánok! Szeretettel:Ági

G.Sz.Szilvia hat gesagt…

Jaj de szép őszi képek!!!
Ti aztán nem unatkoztok egy percet se! Én is kívánok ilyen élménydús napokat amilyen az elmúlt hónapjaitok voltak.