"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Donnerstag, 26. Juni 2014

Annyi mindenről

szerettem volna írni az elmúlt két hétben, de valahogy hiányoztak a szavak....

Írtam volna arról, hogy megtartották Marcel szülinapját az oviban, mivel a napja már a nyári szünetre esik, így előrehozták egy kicsit. Mivel ő nem szerette volna, hogy ott legyek, tiszteletben tartottam, de szuper szép és finom sünitortát csináltunk, immár a másodikat, az első 2 évvel ezelőtt készült. Az oviban volt gyertyagyújtás, éneklés, ajándékozás, jól érezte magát Marcel. Hazahozhatta egy napra a csoport-kabala állatot, a kis egeret és jól meg is szeretgedte :) Idén jól jár, mert az ovis szülinapon kívül lesz egy itteni bulija, aztán otthon is lesz ünneplés és még nyaralás alatt is barátokkal, szóval jó kis ünnepség-sorozat lesz.

 


Írtam volna arról is, hogy 12 év és közel 300ezer km után lecseréltük a régi BMW-nket. Soha, de soha nem hagyott cserben minket, hűséges társunk volt a hosszú utak alatt, de régi volt már szegényem és Gábor is régóta "lobbizott" már egy új autó miatt, így kicsit fájó szívvel és kicsit könnyes szemmel búcsút mondtunk neki.... Mennyi mennyi emlék fűzött hozzá.... persze az új is csodás, szuper, batár nagy és annyira extra, hogy eddig még vezetni sem mertem...

Utolsó útjára indul az autónk :)


És hazaér az új :)
Mint egy kisgyerek úgy örült Gábor az új  játékszerének autónak :)


Marcel BMW-gyűjteménye :) (apjára ütött :)
Írtam volna arról is, hogy belecsapott a házunkba a villám, szerencsére mi nem voltunk itthon, csak Gábor, azt mondta, hatalmas csattanás volt, amivel minden elszállt, áram, kábeltv, net és lift is, szuper dolog foci vb idején... a liften kívül szerencsére elég hamar megcsináltak mindent, a lift azóta sem működik, ami végül is nem létszükséglet, fel lehet gyalog is jönni a 3. emeletre, viszont új szomszédaink, akik ma költöztek, kicsit elkeseredtek a hír hallatán.. (írtam volna róluk is egyébként...).

Nem ez a villám volt, ezt csak sikerült lefotóznom :)
Aztán említettem volna, hogy Marcel milyen hős volt, 5 szemölcsöt szedtek le róla, futószemölcsöket, amikkel a még a dubai-i utunk előtt is már kínlódtunk. Egy szó nélkül tűrte (hála az érzéstelenítő kenőcsnek, amit előtte kentem rá :)), remélem, nyom nélkül elmúlik és végre megszabadulunk tőlük...


Beszámoltam volna két csodás kirándulásról, egy Stockhorn-i hegycsúcs-túráról és egy szentivánéjji Niesen-csúcson végignézett meseszép naplementéről is. Volt felvonózás, hegymászás, 15 fokos hegyi tóban fürdés, piknikelés, siklózás is az év leghosszabb napján.

Stockhorn :)


Niesen:)Árnyékcsalád :)

A "piramishegy" árnyéka :)

 Írtam volna arról is, hogy ma pontosan 4 éve, hogy eljöttünk Ausztriából és elkezdtük a svájci életünket. Lett volna egy összefoglaló, értékelő poszt az elmúlt 4 évről, arról, hogy mi az, ami most már jó és mi az, ami még mindig hiányzik.

4 évvel ezelőtt... :)

Írnék arról, hogy Marcel mennyire készül az év végi műsorukra, mennyit fejlődött és nőtt megint az elmúlt pár napban, hétben és mennyire várjuk már a nyári szünetet. És persze a hétfői szülinapi partiját, ahol 13 gyerek lesz, esőt jósoltak, úgyhogy nagy buli lesz....És mennyire szereti még mindig a számokat és csak úgy leírja és összeadja és olyan kis okos :)

Nem a gatya ment össze :))
De nem igazán tudok ezekre figyelni, ezek a dolgok mind eltörpülnek, mert 10 napja csak Szilvi körül forognak a gondolataim, segítek, amiben innen messziről tudok, szervezni, szövegeket fogalmazni, agyalni, hogy hol is lehetne még keresni őt, de sajnos 10 nap után sem vagyunk okosabbak.... és ez már egy nagyon hosszú idő....

De bizakodunk és amig van még egy szikrányi remény is, nem adjuk fel a keresést!!! Hiányzol Szilvi!!!
 
 
 
 

Kommentare:

kedveslany hat gesagt…

Kedves Orsi!
Tudom -mert kezdetetől végig kísérem és reménykedem a keresést-mennyit teszel hozzá Te is a távolból.El tudom képzelni mennyire nehéz most Neked!!! Jó volt újra olvasni Rólatok. Most is nagyon jól írtál,megint hű maradtál önmagadhoz. Marcelnak BOLDOG SZülINAPOT, az autóhoz sok szerencsét kívánok! Jó utat hazafelé!!! Szeretettel:Ági

Dominika hat gesagt…

Valamiért nekem csak most jelent meg ez a posztod.
A képeid megint fantasztikusak, Orsi, mindig nagy élvezettel nézegetem őket. Marcel pedig nagyon tehetséges és szuper nagyfiú.
Ölellek, Orsi, ismeretlenül is, innen a távolból! Sok erőt nektek!