"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Donnerstag, 12. Juni 2014

Ismét Verkehrshaus :)

Kihasználva a két egymás utáni hosszú hétvégét (Auffahrt és Pünkösd) és a végre jó időt, megint sokfelé csavarogtunk és megint sok élményben volt részünk :)

Először Luzern felé vettük az irányt, hogy immár harmadszor elmenjünk a Verkehrshausba (Közlekedési Múzeumba:). Rengetegen voltak, de mivel hatalmas a terület, így nagyon jól eloszlott a tömeg, egyedül a gumis ugráló trampulin előtt kellett egy órácskát sorban állni, de azt Marcel mindenképp ki szerette volna próbálni :))

Eddig mindig a vonatokkal kezdtük (ahogy már írtam régebben, 4 hatalmas csarnok van, egy látogatás alkalmával szinte lehetetlen végigjárni-nézni-élvezni az egészet. Így most a repülők felé vettük az irányt, pontosabban a kinti rész felé, ahol egy hatalmas medence volt felállítva, ahol modellhajók, később rendes optimistek szelték a habokat :) Mögötte pedig az Alinghi versenyvitorlás, amit tévében már láttunk párszor, de így közelről megszemlélni nagy élmény volt.

Mivel Marcelnek Bakonybélben tetszett a planetárium, gondoltuk, hogy megnézzük azt is. Oda külön kell jegyet venni, tehát nincs benne az alap múzeumbelépőben, de akit kicsit is érdekelnek a bolygók, csillagok, mindenképp érdemes beruházni (nem olcsó mulatság az egész múzeum..), mert nagyon profi módon csinálták meg a filmeket. Marcel egyik ovis társáék is ott voltak (az a kislány, akit legjobban kedvel az oviban és aki első helyen szerepelt a szülinapi buli meghívói listáján :))), így még jobban élvezték a gyerekek. A planetárium hatalmas, kb. 10szer akkora mint a Pannon Csillagdában, a filmet pedig amit választottunk, 6 éves kortól javasolták (A Föld, a Hold és a Nap címmel) és tényleg a gyerekek nyelvén, egy vicces prérifarkas közreműködésével, sok sok egyszerű magyarázattal, szuper technikákkal és szuper minőségben mutatta be a bolygókat. Mindenképp megérte beülni :))

Utána a hajós hangárt néztük meg, ahol Marcel az egyik játék közben teljesen belelépett a vízbe, így negyed órát a jó kis dyson-os kézszárítóval szárítgattam a a cipőjét wcben :))) Szerencsére addigra nagyon szép idő lett, kisütött a nap is, így nem kellett attól tartanunk, hogy megfázik a gyerek :))

A zsilip bemutatása továbbra is a kedvence, órákig el tudná nézni, ahogy jönnek-mennek a hajók :) A legnagyobb szám azért a gumis trampulinozás volt, most próbálta ki Marcel először és ha nem álltak volna annyian sorban, másodszor is ment volna :) De "repültek" Gáborral, pontosabban szimulátor előtt leszálltak egy géppel, amiről aztán bizonyítványt is kaptak, ült repülőben és rótta köröket egy markolós kisautóval az építkezésen :))


 
  

 
 
Hatig, zárásig ott voltunk a múzeumban, akkor viszont mindenki egyszerre indult, így a város felé egy dugó volt az egész út. Ezért úgy döntöttünk, hogy elindulunk a tó másik felén, keresünk valami evőhelyet, mivel ami nagyon felejtős a Verkehrshausban, az az étterem..... iszonyat drága és rossz a kaja.... Végül Küssnachtban kötöttünk ki, a Rigi alatt, közvetlenül a tóparton, csodás hely volt. Találtunk egy szuper kiülős éttermet, jól is esett az egész napos taptatás után végre megpihenni. Ami különösen pozitív volt (és ami svájci éttermekre nem különösebben jellemző.....), hogy Marcel rögtön kapta a gyerekmenü-kártyát, aztán egy vastag kifestős-rejtvényes füzetet színesceruzákkal, gyerek evőeszközt, poharat, ő volt legjobban körbeugrálva :)))) A levest még kint ettük meg, de akkor szóltak a pincérek, hogy jobb lenne, ha beköltöznénk, mert eső közeleg.... Sajnáltam, mert tényleg hangulatos volt kint, de végül is bent folytatva is jót ettünk :)))Este 10re értünk haza, szuper nap volt :))

(figyelitek, mennyit írok mostanában??? :))) lassan behozom a lemaradásomat, aztán jöhet a nyár, akkor úgy sem ülök gép elé :)))))

Keine Kommentare: