"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 10. Juni 2014

Játék-ajánló :) (6-8 éves gyerekeknek :)

Tudom, hogy most elsősorban nem a benti játékok ideje van, de kánikulai napokra, mikor ki sem akarunk mozdulni a lakásból vagy pedig szülinapi ajándéknak a téli estékre, mutatom, milyen játékokkal szoktunk mostanában játszani és mik Marcel kedvencei (persze a legozáson és vonatozáson kívül :))))))

Labirintus-játék :) Van egy pálya, ahova véletlenszerüen kell kirakni az utat jelző labirintus-kártyákat, aztán húzni egy kincset, ahova a szellemmel el kell jutni úgy, hogy közben egész sorokat vagy oszlopokat lehet tologatni.Marcel nagy Felix-rajongó, a hátizsák, koffer, zseblámpa, tornazsák, uzsisdoboz, pulcsi, törölköző és még sorolhatnám, után végre egy szuper társast is találtunk :) Mostanában úgy is nagyon érdeklődik a földrajz, országok, kontinensek iránt, így még jobban passzol a játék. Az alapja a világtérkép, Amin 36 nevezetesség van megjelölve (rengeteget lehet tanulni is belőle :). 5 dobókockával kell játszani, mindegyiken autó-repülő-hajó-rakéta és joker van. A 36 kártyából mindig 3-at kell felfordítani, az a cél, oda kell minél gyorsabban eljutni, földön-vizen-levegőben és az nyer, akinek minél több nevezetességet sikerül összegyűjtenie. Bár a játékszabály szerint csak három dolgot kell megszerezni, mi már többször végigjátszottuk, míg a 36 nevezetesség el nem fogyott, Marcel nagyon élvezte :)Quoridor (8 éves kortól, de Marcel simán tud vele játszani :) A lényeg az, hogy egy négyzet alapú pályán a bábunkkal át kell jutni a szemben oldalra, úgy, hogy közben az ellenfél akadályokat, lezárókat tesz az utunkba. Ketten vagy négyen lehet játszani, attól függően 10 vagy 5 db lapocskát kap mindenki. Taktikázni kell, figyelni a saját és az ellenfél útjára is :) Jó kis játék :)Gazdálkodj okosan :)) Azt hiszem, nem kell senkinek bemutatni, nekem is nagy kedvencem volt anno :)) A kiadás kicsit gagyi, a pénzek nem tetszenek nagyon, de ettől függetlenül mennek a nagy csaták a lakásokért, Marcel bankos is nagyon szeret lenni, persze az ő kis számos-matekos agyával nem is csodálom :)))Qwirkle :) Ezt is nagyon szeretjük, mindenki húz 6 kis kövecskét, amit egymás után raknak le a játékosok, a lényeg pedig az, hogy van 6 egyforma színt vagy 6 egyforma formát tudjunk egy sorban/oszlopban lerakni. Az nyer, aki a legtöbb sort be tudta fejezni.Ki hol lakik?- játék :) Tiszta logika :) Különböző nehézségű feladványok vannak, aszerint kell kitalálni, ki melyik házban lakik. Van 6 ember és 6 állat, az információk pedig pl. a kutya nem egy házban lakik a búvárral vagy pl. a teknős szomszédja a nyuszi :) Bizony vannak olyanok, amiket én sem tudok megcsinálni :))Végül de nem utolsó sorban a jó kis régi malom :))
 

Azért a vesztéssel még mindig hadilábon áll, van, mikor jobban bírja, de vannak néha csapkodások, kiabálások és játék-szétszórások is :))) Mintha gyerekkori magamat látnám :))) Hiába, én sem szerettem veszíteni :))

És persze van még a sínépítés, alagútakkal, felüljárókkal, fém és fasínt keresztezve :))
  
Persze azért kint a legjobb, akár a 17 fokos Thunerseeben vagy bicótúrán vagy patakban vagy a balkonon :))))
 
még belefér :))


Jóbarátok :)Ha van nyári szülinapi zsúrra bevált játékotok (10-12 gyerekre), akkor szívesen fogadom az ötleteket :) mind kintre, mind pedig bentre :))) Mert lassan 6 (atyavilág, HAT) éves lesz a mi kicsi bohóc fiúnk :)))

1 Kommentar:

Bea hat gesagt…

activity?
célbadobás?
erre csörög a dió.