"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 17. Juni 2014

(K)ékesség :)

Múlt héten Marcelék egyik nap spontán kirándulásra mentek az ovisokkal, vagyis egy nappal előtte hozott haza egy papírt, hogy ha szép idő lesz, akkor lemennek Thunba, ahol van egy elég nagy kisállat-kereskedés, megnézik a kígyókat (most az náluk a téma az oviban), aztán elmennek az egyik óvónénije házához, akinek nagy kertje van, trampulinnal, medencével, csúszdával, grillező hellyel. Kellett vinniük virslit sütögetni, az volt az ebédjük és fürdőgatyát is, hogy tudjanak fürdeni :)

Szerencsére jó idő volt, tehát mentek, én pedig örültem a kicsivel hosszabb szabad napomnak, mivel csütörtöki nap révén Marcel egyébként már fél 12-re hazaért volna, így viszont csak 3-kor értek vissza :)

Gondoltam, kihasználom az ölembe hullot pár szabad órát és a gyönyörű nyári napot, így bedobtam a hátizsákba pár cuccot és már úton is voltam a Blausee felé.

Thuntól 20 percre a Kander folyó völgyében található majdnem 900 méteren Svájc egyik legismertebb hegyi tava, a Blausee. 15.000 évvel ezelőtt egy sziklaomlás következtében alakult ki a tó, melyet földalatti források táplálnak, így a víze annyira kristálytiszta, hogy napsütéses időben a tükröződő ég miatt mélykéknek látszik a vize.

A monda szerint viszont a színe annak a fiatal lánynak a szeme színétől ered, aki szerelme halála miatti fájdalmában vetette magát a vízbe. Erre emlékeztet a tóban található, lányt ábrázoló szobor is. Amikor a nap már nem süti meg a tavat, akkor a színe zöldes lesz.
Tele van farönkökkel és kisebb sziklákkal és hiába 10-12 méter mélyen vannak, a ragyogóan tiszta vízben úgy látszik, mintha épp csak a vízfelszín alatt lennének.

Még egy híressége a bio pisztráng-tenyészet, a finom halat a tó partján álló hotel michelin-csillagos éttermében meg is lehet kóstolni :)
Eddig egyszer voltunk ott, akkor ősz volt, kíváncsi voltam nagyon a nyári színeire :))) És megint nem kellett csalódnom, csodálatos a hely, a park tele hatalmas sziklákkal, a tó a kék és a zöld minden árnyalatában tündököl, attól függően, hogy sütnek rá a napsugarak vagy milyen szögből nézzük a tavat :)

A tó maga nem túl nagy, kb. öt perc alatt körbesétálható, persze csak akkor, ha az ember nem áll meg mindenhol fotózni :))) A park szélén folyik a Kander, van vízesés, több grillező hely, nagy játszótér kis patakkal, kis tóval a gyerekeknek, a tavon csónakázni lehet, tehát simán el lehet tölteni ott jó pár órát :))

Persze a fotók most sem maradhatnak el :))))


Nagyon élveztem ezt a pár lopott órát, feltöltődtem tőle rendesen :))) Marcel pedig élvezte a kirándulást, simogatott kígyót, vizicsúszdázott, virslit és schlangenbrotot sütött és jól elfáradt :)

Keine Kommentare: