"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Sonntag, 28. Juni 2015

5 éve már...

... hogy búcsút mondtunk Bécsnek és elkezdődött svájci életünk...

Marcel akkor, két éves pici fiúcskaként Bernben, most pedig 7 éves, lassan iskolásan a kedvenc Thunersee partján :)

Rengeteg minden történt ez alatt az öt év alatt és míg az első évek csak vánszorogtak, legalább is sokszor úgy éltem meg, a honvágy, a beilleszkedési nehézségek, a magányosság, a távolság miatt, mostanra viszont elrohant az idő.. És igen, a terv az volt, hogy 5 év Svájc után megyünk vissza Bécsbe, de ahogy minden, mi is változtunk, változunk, főleg az utóbbi két évben, mióta itt fent lakunk a faluban, sikerült igazán beilleszkedni, barátokra találni és habár nehézségek még mindig vannak, de Marcelt semmi pénzért nem rángatnám most ki ebből a jól működő életéből. Egyébként hihetetlen sokat változott, fejlődött, önállósodott az elmúlt egy évben, csak kapkodom a fejem és nagy boldogsággal tölt el, hogy tényleg a legjobb döntés volt, amit hozhattunk, hogy ide költöztünk, itt járt oviba (pontosabban még egy utolsó hete hátravan :)), itt lettek barátai, itt nyílt meg, itt kezdett el a hochdeutsch mellett olyan szinten dialektusban beszélni, hogy csak lesünk és augusztus 10-én itt kezdi meg az iskolát.

Szeretnék mindenképpen egy összefoglalót írni majd Marcelről, talán az elmúlt egy évről is, legalább is címszavakban és talán a blogot is újra életre kelteni :))

Kommentare:

Csilla Kulcsár-Szabó hat gesagt…

Örülök, hogy új híreket olvashatok rólatok!

Ozsváth Szilvia hat gesagt…

Kedves Orsi, nagyon várom az újabb írásokat, a csupa szív és érdekes történeteket! Szép nyarat kívánok nektek az iskolakezdés izgalommal teli készülődése mellé!

julcsi hat gesagt…

Olyan jó hogy újra itt vagy Orsim! ♥